Tip | Virtuální prohlídky

V poslední době čelíme zavřeným státním hranicím, zákazu cestování a nedávno se zavřely i dveře našich domovů. To však neznamená, že neexistuje způsob, jak si vychutnávat umění i nadále.

Reálnému nahlížení na umělecká díla se sice nic nevyrovná, avšak s pomocí moderních technologií lze v dnešní době překonat vzdálenost napříč státy i kontinenty, ale také například omezený přístup veřejnosti. Velká světová muzea nám totiž zpřístupňují svoje sbírky online, a to nejen jako databáze, ale také ve formě virtuálních prohlídek! V těchto dnech se tak můžete vydat na procházku do Rijksmusea nebo do Metropolitan Museum v New Yorku. A to z pohodlí vašeho obývacího pokoje. Stačí jen připojení k internetu a můžete si užít kýženou dávku umění. A má to jednu výhodu: nemusíte se protlačovat davy návštěvníků.

Pomocí služby Google Arts & Culture se můžete vydat na prohlídku světových institucí, například do ErmitážeUffizi, do Galleria d’arte Moderna v Miláně nebo Sixtínské kaple. Můžete ale zůstat v Čechách a prozkoumat například Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze. Nabídka je široká a určitě si vyberete něco, co vás zaujme.

Zde je kompletní seznam muzeí, která můžete navštívit s pomocí Google Arts & Culture.

Zdroje: Met | Google Arts & Culture | travelandleisure